Kompani Krapp, scenekunst, Bergen, Teater

Her er ingen begravet - del 1 Fortitude.

Livet er for kort? Slett ikke sikkert. Alt som trengs er noen få, enkle justeringer, så kan du ta deg en fest som 250-åring, mener den britiske forskeren Aubrey de Grey. De Grey har utviklet et system som skal fohindre fysisk og mentalt forfall av kroppen. Systemet kalles SENS eller Strategies for Engineered Negligible Sensecence. Gjennom denne forskningen vil det bli mulig å få evig liv innen 20 år ...

 

"Her er ingen begravet" er en trilogi hvor temaet er jakten på udødelighet. 

Først gjennom vitenskapen, så gjennom berømmelse og til slutt gjennom religion.

del 1 Fortitude befinner vi oss i en uvirkelig by. En rik by. En by hvor Darwins teori "Survival of the fittest" regjerer. En by med perfekte mennesker hvor teknologien kan oppfylle dine innerste ønsker, hvis du har penger så klart.

 

I denne byen fortelles en unik historie om en uvirkelig kjærlighet.

 

Vi møter Sylvia Lovejoy som skal donere kroppen sin til vitenskapen for å oppnå evig liv. Baksiden av medaljen er at hun må leve som et hode koblet til en elektronisk maskin og alle hennes indre organer vil bli styrt av et forskerteam en etasje under henne. Hun har skrevet under en kontrakt for å bli med i forskeren Margrethe Franks livsprosjekt, men underveis kommer tvilen - er hun klar for dette noe begrensede livet? Men Margrethe frister med et ekteskap helt utenom det vanlige ... Hun skal oppfylle Fru Lovejoys innerste ønske. Dr. Frank er nemlig ekspert på å skape "barn på boks".

 

I tillegg til selve forestillingen ble det vist en utstilling som er laget av Lara Portela. Utstillingen var et minnegalleri til ære for Sylvia Lovejoy.

 

Forestillingen og utstillingen er blant annet inspirert av Kurt Vonneguts enakter "Fortitude", TS Eliot "The Wasteland" og Aubrey de Greys forskning.

 

"Her er ingen begravet - del 1 Fortitude" ble vist på Cornerteateret, november 2013.

 

Skuespiller og utvikler av forestilling: Kristine Nordby Simonsen og Beate Bednar.

Komponist, utøver og tekniker: Hans Kristian Senneseth.

Dramaturgisk konsulent: Marte Alfheim Boge.

Produsent: Tina H. Engedal.

Tekniker: Jon Eirik Sira.

Sminkeansvarlig: Jessica Linn Ådland.

Sminke: Annette Persson.

Visuelt: Lara Portela.

Grader: Mikael Sæther.

 

Støttet av: